robekcool, DGW, a jakie macie zdanie o zestawach gates + pompa SKF?
[O2] jazda jak po orzeszkach na wstecznym (skręt kierownicą)
Zwiń
X
-
[O2] jazda jak po orzeszkach na wstecznym (skręt kierownicą)
Cześć,
może ktoś miał podobny objaw?
1)
SKODA II KOMBI FL, 1.4 TSI Green Tec, 2012 - przejechane 1800 km.
2)
Podczas cofania i skrętu kierownicy zasłyszałem dziwny odgłos podobny do jazdy "po drobnym żwirze".
Cofam w garażu po płaskim wypolerowanym betonie. Podczas cofania "na wprost" - objaw nie występuje. Zatrzymanie samochodu, praca na biegu jałowym - brak objawów.
Próbuję dojść co to może być za hałas, ale nie mam bladego pojęcia. Hałas wystąpił do tej pory 2 razy.--
OCTAVIA KOMBI II 1.4 TSI GREEN TEC
-
-
Zamieszczone przez misiek^wropepe24, obstawiam że gumy Ci chrzeszczą przy skeconym kole. Do przodu nie ma takiego samego odgłosu ? Masz opony kierunkowe?
- po weekendzie przejechane łącznie 2400 km;
- opony mam Kleber HP2 Krispol (zimówki);
- przy jeździe do przodu "odgłosy orzeszków" się nie pojawiły;
Generalnie ten odgłos orzeszków pojawia się raz na kilka parkowań przy skręconych kołach do tyłu.
Czy te odgłosy świadczą o awarii (coś obluzowane, niedokręcone), czy jest to normalne?--
OCTAVIA KOMBI II 1.4 TSI GREEN TEC
Komentarz
-
-
pepe24, przede wszystkim musisz odpowiedzieć sobie na pytanie(a) :
- czy bieżnik kierunkowy niekiedy może wydawać taki dźwiek - inaczej układa mu się guma, zwłaszcza przy skręcaniu i to może być powód ...
Zamieszczone przez pepe24- przy jeździe do przodu "odgłosy orzeszków" się nie pojawiły;
Zamieszczone przez pepe24Czy te odgłosy świadczą o awarii (coś obluzowane, niedokręcone), czy jest to normalne?
Jesteś w stanie to nagrać? Bo mi się wydaje, że to na 99% opony - pojeździj rowerem po gładkim betonie i pokręć kierownicą na obciążeniuByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
Komentarz